Frågor & Svar om Botox/Azzalure/Vistabel

Vad är Botox/Azzalure/Vistabel?

Botox är ett läkemedel som har använts i decennier inom neurologi och ögonsjukdomar för injektionsbehandlingar av lokala kramp- och muskelspänningstillstånd i t ex ansiktets nackmuskler och hyperhidros. De senaste 10-15 åren har Botox använts vid förminskning av ansiktsrynkor som orsakas av muskelsammandragningar. Botox/Azzalure är världens mest använda metod för reducering av rynkor och ger i det närmaste omedelbart resultat.

Hur Fungera Botox/Azzalure/Vistabel? Botox/Azzalure/Vistabel blockerar impulsen från nerven till de små ansiktsmusklerna, som orsakar dess linjer och rynkor. Botox förslappar musklerna så att de inte längre kan sammandras. Efter behandling blir huden slätare och mjukare. De obehandlade musklerna påverkas inte, vilket gör att din normala mimik inte påverkas. En del rynkar pannan när de är stressade, koncentrerar sig eller är trötta. Det kan av andra tolkas helt felaktigt som att du är arg eller oroad. Botox/ Azzalure får muskulaturen som ger upphov till rynkorna att slappna av. Effekten inträder redan den första veckan efter Injektionsbehandlingen.

Vad kan behadlas med Botox/Azzalure/Vistabel?

Botoxbehandlingar används med fördel till rynkor och veck i pannan samt till linjer i yttre ögonvrån s k kråksparkar. Vissa muskler drar dessutom ner ögonbrynet och genom en behandling kan dess muskler slappna av vilket ger dig en öppnare blick. Den senaste tiden har man också gått vidare och kan ibland behandla nerdragna mungipor och vissa rynkor på halsen. Botox/Azzalure kan med fördel kombineras med andra injektions- behandlingar för ansiktet som Restylane och Juvéderm. Botox/Azzalure/Vistabel kan även behandla besvärande arm-handsvettningar och hyperhidros samt vid behandling av migrän.

Hur länge har man effekt av behandlingen av Botox/Azzalure/Vistabel?

Effekten sitter i regel mellan 3-6 månader. Den varar längre för varje injektionsbehandling man utför. 2-3 behandlingar per år rekommenderas för att upprätthålla effekten av behandlingen. Efter det kan du behöva en uppföljningsinjektion en s k touch-up. Hållbarheten efter behandlingen är individuell och varierar mellan olika individer.

Finns det några biverkningar med Botox/Azzalure/Vistabel?

I sällsynta fall kan Botox/Azzalure/Vistabel orsaka en övergående svaghet i närliggande muskler. Även rodnad, huvudvärk och klåda är exempel på biverkningar, som dock oftast går över efter någon vecka. Eftersom Botoxeffekten är övergående är även eventuella biverkningar oftast övergående.

Hur går behandlingen till med Botox/Azzalure/Vistabel? Behandlingen är säker och relativt snabb. Mycket små och väldoserade volymer av Botox/ Azzalure/Vistabel injiceras in med en tunn nål på flera väldefinierade ställen i de små ansiktsmusklerna. Eftersom nålen är så tunn och en mycket liten volym används är obehaget minimalt. För de flesta känns det som ett litet myggbett. Behandlingen tar i regel ca 10-15 minuter och man kan omedelbart återgå till sin dagliga syselsättning. Man skall undvika att massera det behandlade området då det kan medföra att Botox/ Azzalure/Vistabel sprider sig till närliggande muskler, som då blir inaktiverade en tid. Du får köra bil. Kraftigt motionsutövande bör undvikas första dygnet. En del kan märka en lätt rodnad det första dygnet, men för de allra flesta är behandlingen inte märkbar. Hur säkert är Botox/Azzalure/Vistabel? Botox/ Azzalure/Vistatbel har använts i många år för att behandla många olika sjukdomar, det är ett välbeprövat läkemedel och godkänt. Botox är alltmer använt i kosmetiska och estetiska sammanhang för att reducera synliga linjer och rynkor som bland annat är ett tecken på vårt åldrande. Kan alla behadlas med Botox/Azzalure/Vistabel? Gravida, ammande eller patienter som lider av någon neurologisk sjukdom ska inte använda botox/Azzalure Kan Botox/Azzalure/Vistabel förebygga rynkor på ansiktet ? Börjar man i ung ålder innan ansiktsmuskulaturen har aktiverats kan Botox/Azzalure/vistabel visa effekt och på så vis förebygga uppkomsten av rynkor på ansiktet.
Operakliniken
Öppet

Mån-Fre: 10-18
Sön: 10-14

Tel:

08-533 300 11

Besöksadress:

Vasagatan 48
Stockholm