Frågor & Svar om Fillers

I fillers finns Hyaluronsyra (HA, Hyaluronic acid, Hyaluronan) som är ett kroppseget ämne som binder fukt i huden. Hyaluronsyran finns naturligt i människokroppen och den bryts successivt ned över tid. Stabiliserad hyaluronsyra är en formbar, geléliknande substans som används för att förbättra, förändra och föryngra hud och ansiktsform.

 

Vi på Opera Kliniken arbetar med flera olika varumärken av fillers-injektioner som Stylage, Restylane, Juvéderm och Teosyal. Dessa är alla baserade på hyaluronsyra och icke-permanenta.

Det finns olika typer av fillers på marknaden, varav en del är förfalskningar och kopior – Läkemedelsverket varnar för detta. På Opera Kliniken kan du känna dig trygg med vi använder högkvalitativa produkter som vi köper direkt från leverantören. Vi väljer bara de bästa och säkraste fillersprodukterna som finns på marknaden.

Hos oss på Opera Kliniken gör en läkare eller legitimerad sjuksköterska en bedömning av vilken injektionsbehandling som passar just dig. Bedömningen görs i samråd med dig som kund. Vi går även igenom din hälsostatus och eventuell medicinering. Man bör undvika blodförtunnande läkemedel inför en fillersbehandling. Om du är gravid eller ammande avråder vi från fillersbehandling.

Sedan väljer vi varumärket som passar bäst för ditt behov. Därefter tar vi ett gemensamt beslut om vilken behandling som ska utföras. När det gäller fillersbehandling kan den oftast utföras i direkt anslutning till konsultationen. Vi ser gärna att man ger sig själv betänketid innan man utför fillersbehandling.

Hur går en fillersbehandling till?

Fillers injiceras via en fin nål. Placeringens djup och stick beror på vilken typ av fillers som används, område och vilket resultat man vill uppnå med fillersbehandlingen.

Många fillers innehåller lokalbedövningsmedlet lidocain som minskar eventuellt obehag i samband med själva injektionssticket. Även bedövningssalva (emla) kan användas vid behov.

Vad händer efter behandlingen med fillers?

Du ser resultatet av behandlingen omedelbart och i regel innebär den ingen direkt konvalescens utan du kan gå tillbaka till jobbet samma dag.

Det är dock inte ovanligt att injektionsområdet kan bli lite rött och/eller svullet efteråt, vilket är helt normalt. Läkaren kan ge dig något kylande som hjälper till att motverka svullnaden på området. Om ett känsligt område i ansiktet behandlas och man har ökad tendens till blåmärken så är det bra att vara förberedd på att det kan uppstå. Hur länge svullnad, rödhet och eventuella blåmärken sitter i beror på vilken typ av fillers som har använts och vilket område som man behandlar men inom ett par dagar upp till en vecka skall injektionsområdet ha lagt sig.

Den första svullnaden efter en läppfillers kan dröja kvar längre och det är viktigt att tänka på att resultatet direkt efter behandlingen inte ska ses som slutresultatet.

Undvik att ta på det behandlade fillersområdet 6–7 timmar efter fillersbehandlingen. Efter det kan området försiktigt tvättas med tvål och vatten och du kan lägga en lätt makeup. Undvik att utsätta huden för extrem värme eller kyla till svullnader och rödhet lagt sig naturligt.

Vad kostar det fillers behandling?

Det exakta priset avgörs av mängden fillers som används vid behandlingen, och om den kombineras med annan injektionsbehandling. Innan injektionsbehandlingen inleds får du en prisuppgift av din läkare/sjuksköterska.

Kombinationsbehandling med fillers?

Ofta kombinerar man fillerbehandling med muskelavslappnande medel som botox (botulinumtoxin), till exempel ”kråksparkar” i ögonvrån och ”argrynkan” mellan ögonen.

Exempel på vanliga fillersområden som behandlas:

Behandling av mörka ringar under ögonen

Utfyllnad av kindben och kinder

Ojämn näsrygg eller sned näsa

Förstoring av läppar (inkl. amourbåge och konturer)

Gummy smile (synligt tandköttet)

Acneärr, öronsnibbar, fördjupningar etc.

Haka och hakspets (förlängning eller utjämning)

Förstoring av käke

Följande fillersbehandlingar finns för rynkor:
Nasobiala veck (mellan näsan och munnen)
Sura mungipor
Glabella (arg rynkan mellan ögonbrynen)
Marionettlinjer (mellan munnen och hakan)
Rökrynkor (rynkor över läppen)
Utfyllning av linjer, rynkor och veck (inkl. på hals, dekolletage och händer).

 

Fördelar med fillersbehandlingar?
– Behandlingen går snabbt och möjlighet till lokalbedövning finns
– Resultatet kommer omedelbart och konvalescensen är begränsad
– Din läkare/sjuksköterska anpassar behandlingen efter dina specifika behov så att resultatet blir naturligt vackert

 

Nackdelar med fillers
-Resultatet är inte permanent – påfyllning krävs regelbundet för att bibehålla resultatet

-Är man känslig kan blåmärken och/eller svullnad uppstå vid injektionen

 

Kan alla behandlas med fillers?

Vid besöket görs en bedömning av patientens hälsostatus.
– Informera behandlaren alltid om din medicinska bakgrund.
– Du får inte ha en pågående herpesinfektion.
– Du får inte behandla om akne brutit ut på injektionsområdet.
– Ej vara gravid eller amma.
– Informera behandlaren om du någon gång fått en allergisk reaktion/chock.
– Du får inte heller ha en pågående infektionssjukdom eller feber vid behandlingstillfället.
-Du måste ha fyllt 18 år.

 

Vi har valt att arbeta med de bästa varumärkena på marknaden. Klicka på respektive varumärke för att läsa mer.

juvederm_en1                 images          teosyal-logo           stylage_-_ipn-like_technology1

botox-logo1-300x139           logovistabel           dysport-logo