Medicine dr. Marlene Makenzius

Profhilo

Operakliniken – Stockholm – Vasastan

Profhilo® är den första BDDE-fria stabiliserade injicerbara hyaluronsyrabaserade produkten som stramar upp huden och motverkar slapphet.Produkten har en av marknadens högsta koncentrationer av hyaluronsyra (HA): 64 mg/2 ml. Den stärker och återfuktar huden och har dessutom remodellerande effekt på åldrande vävnad som börjar tappa sin spänst.Profhilo® ger utmärkta resultat när den används som enda behandling och kan också kombineras med andra estetiska behandlingar.

Profhilo® ger utmärkta resultat när den används som enda behandling och kan också kombineras med andra estetiska behandlingar.

SPÄNNANDE UTVECKLING
Profhilo® väcker mycket uppmärksamhet bland terapeuter. Många beskriver den som ”produkten jag verkligen har väntat på” eller ”den mest spännande nyheten på länge inom injicerbara behandlingar”.

BAP-TEKNIKEN
BAP-tekniken används för att maximera effekten i områdena runt och under hakan. Fördelarna är:

• Noggrant utvalda injektionspunkter i ansiktet
• Produktens specifika spädningsmekanism
• 5 injektioner per sida
• Mindre smärta (långsam injektion)
• Lägre risk för blåmärken och hematom
• Färre behandlingstillfällen
• Bättre patientföljsamhet

HUR FUNGERAR PROFHILO®?
Eftersom Profhilo® är en stabiliserad produkt finns den kvar i huden i ungefär 28 dagar. Under tiden aktiveras fyra olika typer av kollagen och elastin genom långsam frisättning av HA. Den här processen ger tydliga, positiva effekter på vävnaden. Eftersom Profhilo® har den här uppstramande/lyftande effekten på vävnaden vore det fel att påstå att den bara är en hudbooster.

EN UNIK PRODUKT
Det finns många egenskaper som gör Profhilo® unik i förhållande till allt annat som finns på marknaden just nu. Den innehåller inte BDDE. Den innehåller tvärbundna, värmegenererade, samverkande hybridkomplex av H-HA och L-HA.  Trots den höga halten av HA har den enligt kliniska studier låg inflammatorisk profil samtidigt som den främjar läkning. För att helt förstå det här nya konceptet inom anti-aging-medicin måste vi ta en titt på tekniken.

HUR STABILISERAS PROFHILO®?
Profhilo® är utvecklad med en patenterad teknik som gör det möjligt att skapa samverkande hybridkomplex mellan hyaluronsyra med hög molekylvikt (H-HA) och hyaluronsyra med låg molekylvikt (L-HA), utan några kemiska tvärbindningsmedel. Dessa komplex gör hyaluronsyran mindre känslig för enzymatisk och mekanisk nedbrytning.

NAHYCO-TEKNIKEN

rofhilo® är inte en hudfiller eller biorevitaliserare. Profhilo® är den första produkten i en helt ny kategori med injicerbara produkter – för bioremodellering.

Värmegenererad tvärbindning förändrar hyaluronsyrans egenskaper och beteende genom att samverkande hybridkomplex bildas, som modulerar vävnaderna. Detta förklarar även de annorlunda biologiska egenskaperna jämfört med enbart H-HA eller L-HA. En av de viktigaste fördelarna är lång livslängd: samverkande hybridkomplex har visats vara mycket motståndskraftiga mot naturlig nedbrytning med hyaluronidas (BTH) jämfört med H-HA, som ofta används i biorevitaliseringsprodukter, eller enbart L-HA. De båda HA-komponenterna tillsammans ger långtidsverkande frisättning och en dubbel effekt som är perfekt för den som vill återfå en fastare hud.

FÖRDELAR
I Profhilo® frisätts L-HA långsamt från HA-hybridkomplexen, vilket ger produkten hög biokompatibilitet eftersom de första inflammatoriska cytokinerna inte utlöses. Patientkomforten blir bättre under och efter behandlingen och huden återfuktas framför allt i epidermis (vi kallar det ”hydroeffekten”).

  • H-HA i Profhilo® bidrar med en lyftande effekt, genom att skapa en stabil HA-arkitektur i dermis så att volymen ökar.
  • En annan fördel med de stabila samverkande hybridkomplexen jämfört med enbart H-HA och L-HA är de högre uttrycksnivåerna för typ I- och typ II-kollagen i fibroblasterna och typ IV- och typ VII-kollagen i keratinocyterna.
  • Detta ger bättre hudkvalitet och fuktbalans både i dermis och i epidermis. Dessutom produceras mer endogent HA och elastin så att huden ser yngre ut.

HÖGSTA KONCENTRATIONEN PÅ MARKNADEN

Profhilo® innehåller 32 mg HA med låg molekylvikt (80–100 Kda) och 32 mg HA med hög molekylvikt (1 100–1 400 Kda). Sammanlagt blir det alltså 64 mg HA i en förfylld 2 ml-spruta – en av marknadens högsta HA-koncentrationer. Fantastiskt nog kan Profhilo® ändå injiceras med en 29 G-spruta.

Prophilio

1 behandling (2ml) 2990 kr

Kur x 2 behandlingar (4ml) = 4990 kr

Kur x 3 behandlingar (6ml)= 5990 kr

 

Från

2990 kr

Boka behandling eller konsultation

Personuppgiftspolicy

VAD SÄGER EXPERTEN?

Dr Emma Ravichandran säger: ”Alla som har tecken på åldrande hud och skulle ha nytta av en behandling med hudfiller kan även behandlas med Profhilo. Tack vare produktens höga HA-koncentration och den höga kohesiviteten börjar den spridas direkt när den har injicerats. BAP-tekniken är en väldigt effektiv och enkel teknik för terapeuter som inte känner sig bekväma med kanyler.”

PRISER

Botox

 

2 zoner 3 400 kr

3 zoner 4 400 kr

4 zoner 4 900 kr

 

Från

3 400 kr

Botox 1 område

Argrynka 1900 kr

Panna 1900 kr

Kråksparkar 1900 kr

Ögonbrynslyft 990 kr  

Från

990 kr

Prophilio

1 behandling (2ml) 2990 kr

Kur x 2 behandlingar (4ml) = 4990 kr

Kur x 3 behandlingar (6ml)= 6900 kr

 

Från

2990 kr

Botox

Opera

Kliniken

Fillers

Operakliniken
Öppet

Mån-Fre: 10-18
Sön: 10-14

Tel:

08-533 300 11

Besöksadress:

Vasagatan 48
Stockholm