Frågor & Svar om Fillers- Restylane

Vad kommer ske innan en behandlingen?

Din läkare kommer att ha en noggrann genomgång med dig för att ta reda på vilka förväntningar och resultat du vill uppnå. Han/hon kommer att gå igenom dina valmöjligheter så att din behandling med fillers ska bli till största belåtenhet och leva upp till dina förväntningar.

Hyaluronsyra,vad är det?

Hyaluronsyra är en naturlig ämne som vi har i  kroppen och den hjälper till att ge huden fukt och volym. En tredjedel av kroppens eget hyaluronsyra bryts naturligt ned och ersätts varje dag. Åldern gör att vi minskar produktionen av hyaluronsyra naturligt.

Hur länge håller fillers?

Resultatens hållbarhet varierar från person till person,men varar allmänhet upp till ett år. Men beroende på vilken fillers produkt som används, och vilket del av ansiktet injektseras samt hur snabbt din kropp bryter ner fillers produkten är en faktor som kan påverka resultatets hållbarhet. Konsultera därför alltid din läkare om när du behöver boka nästa fillers behandling.

 

Olika varianter på fillers?

Några fillers som används är Restylane, Juvederm, Stylage,Teosyal,Evolence.

 

Hur ofta kan man fylla på fillers?

Det vanligaste är att man får komma på ett återbesök för en  touch-up efter 1-2 veckor. Beroende på vilket område man har behandlat behövs en påfyllning efter några månader.

 

Hur mycket fillers behöver jag första gången?

Vid  läppförstoring är det vanligt att  man använder 0,5 ml om man vill ha en liten läppförstoring. Vill man ha en större förändring brukar 1,0 ml användas. Vid kindbensförstoring är det däremot vanligt att använda 1,0-2,0 ml.

 

Får man bedövning innan en injektion?

Fillers produkterna innehåller också 0,3% lidokain för att göra behandlingen mer behaglig men man kan även använda bedövningskräm t.ex emla-salva innan området ska fillers injektseras.

Herpes eller munsår?

Det är väldigt viktigt att man inte har några sår på- eller nära området som ska behadlas med  fillers.

Allergier?

Hyaluronsyran i Restylane är icke-animalisk, vilket innebär att risken för allergiska- eller överkänslighetsreaktioner är minimal och att hudtester inte behövs.

Vad ska jag göra efter behandlingen med fillers?

Läkaren ger dig råd om eftervård. Du kan få rekommendationen att inte använda makeup i upp till 12 timmar. Du kan också få rådet att undvika solsken, bastu och ångbad i upp till 2 veckor. Vissa personer kan under en kort period märka en aning ömhet, svullnad eller mindre blåmärken runt området där injiceringen gjordes. Du bör även undvika ytterligare behandlingar på samma område inom den närmaste veckan.

Kommer huden bli svullen efter fillers?

Efter en fillers injektionen kan det uppstå en viss rodnad, svullnad eller mindre blåmärken på området som man har injicerat på. Dessa försvinner inom en vecka, eventuell missfärgning i huden kan du dölja med makeup 12 timmar efter behandlingen.

Graviditet och amning?

Kvinnor ska ej genomgå en fillerbehandling under graviditeten och under amning.

Träning,flygning och intag av alkohol?

Du bör vänta med träning, alkohol och flygresor 72 timmar efter fillers behandlingen.

Solning efter fillers behandling?

Du bör undvika solning på det behadlade området i ca 14 dagar. Även tandläkarbesök bör undvikas. Tänk också på att informera din läkare/hudterapeut om du fått en fillerbehandling och planerar att genomgå en ansiktsbehandling i form av t.ex. kemisk peeling eller laserbehandling.