Skinbooster

Återfuktar huden och ger den ny lyster och balans

Skinbooster – Hudföryngring – Bioremodellering

En skinbooster behandling gör huden smidig och förbättrar elasticiteten.

När vi åldras förändras hudens egenskaper – kollagen och elastiska fibrer bryts ner, vilket leder till att kroppens egen hyaluronsyra förändras. Det gör att din hud blir strävare, torrare och mindre spänstig. Processen kan se olika ut hos olika individer beroende på genetik, och levnadsvanor. Sol-, rök- och alkoholvanor är kända livsstilsfaktorer som påverkar hudens åldrande. En skinbooster behandling ökar hudens elasticitet och förbättra hudens struktur.

Mesoterapi
Skinbooster är en så kallad mesoterapi, där hudens kondition och utseende förbättras utan kirurgiska ingrepp. Hyaluronsyra och vitaminkomplexet som används i behandlingen stimulerar hudens cellförnyelse och ökar produktionen av kollagen och elastin. Unga nybildade celler som ligger sovande väcks till liv. På så sätt sker processen från den egna kroppen, vilket ger egenskaper som finns i friska unga vävnader. Det finns också en utjämningseffekt som bidrar till att ytliga rynkor försvinner/minimeras, liksom det faktum att graden av svårighetsgrad hos djupa rynkor minskar. Hyaluronsyran har en fantastisk fuktgivande egenskap, en molekyl kan binda upp till tusen molekyler vatten. Det ger huden en naturligt ungdomligare utseende.

När ser man resultat?
Viss effekt kan ses direkt efter avslutad behandling, men full effekt ses inom de närmaste veckorna eftersom behandlingen stimulerar till cellförnyelse och kollagenproduktion som tar tid. Metoden har kraftigt ökat i popularitet eftersom den ger så bra och synliga effekter. Rynkor och slapp hud är ett problem som kan vara svåra att behandla riktigt effektivt med andra metoder. Mesoterapi är en behandlingsmetod som behandlar åldrande, stressad, trött och fuktfattig hy samt hy med acneproblem. Behandlingen ger en fin lyster och återfuktar den på djupet, en biologisk återupplivning.

Hur går det till?
Små mängder av produkten injiceras strax under ytan på huden, vilket sedan stimulerar cellulär regenerering. Ansiktet rengörs först noga med bakteriedödande medel. En ampull innehållande bland annat hyaluronsyra, mineralsalter och vitaminer appliceras på huden. De aktiva ämnena arbetas sedan ner i huden med en liten nål. Med mesoterapi arbetar terapeuten endast 1–2 mm ner i huden. Endast det hudparti som kräver behandling injiceras. Preparatet injiceras utmed rynkorna och därefter utefter rynkfårorna. Det rekommenderas som kur 2–6 gånger med 2–4 veckors mellanrum.

Metoden är lämplig för alla sorters rynkbildningar och veck. Passar till både till yngre och äldre.

Finns det några risker eller biverkningar?
Små blåsor i huden kan uppkomma under själva behandlingen men de försvinner på några minuter. Viss smärta kan förekomma, men i liten omfattning och kan vid behov förebyggas med bedövande salva. Även blåmärken av mindre art kan förekomma, men de försvinner efter bara ett par dagar. Rodnad och svullnad efter behandlingen kan hålla i sig i upp till ett dygn. Allergiska reaktioner är mycket sällan förekommande eftersom hyaluron är ett kroppsliknande ämne som redan finns i kroppen. Vi tar väl hand om dig och följer upp resultatet av behandlingen.

Prophilo

Profhilo® är den första BDDE-fria stabiliserade injicerbara hyaluronsyrabaserade produkten som stramar upp huden och motverkar slapphet.

Skinbooster Restylane

Restylane skinboosters är en unik fillerbehandling som återfuktar huden på djupet, förbättrar hudens kvalitet och ger en naturlig lyster.

Skinbooster Teosyal

En behandling med skinboosters Teosyal Redensity I förbättrar hudens elasticitet, struktur och lyster.